Viszályok ideje

2023.júl.11.
Írta: Gabriel Wayland Szólj hozzá!

Egy éve jelent meg a Viszályok ideje!

A jeles évforduló alkalmából meglepetéssel készültünk a kedves Olvasóknak: a Vindgardia honlapján letölthetővé fogjuk tenni a Viszályok ideje teljes szövegét! Készül a pdf, epub és azw3 változat is, egy-két napon belül felkerül a https://vindgardia.hu/VI.html oldalra.

Ráadásul a digitális változatban kijavítottunk néhány olyan kisebb hibát, amely az Erratában is szerepelt. Ezenfelül egy apró változtatást találhatnak még a szövegben az éles szemű olvasók: Rheana küldetésének határidejét 39-ről 42 napra növeltük. Ezt a kis könnyítést azoknak szántuk, akik kevésbé élvezik az útvonal tökéletes optimalizálását, amit az eredeti határidő bizony megkövetelt.

Reméljük, a digitális változattal még többen belevágtok a kalandba!

FRISSÍTÉS: Nos, kissé tovább tartott az ígértnél, de a mai naptól (07.16.) letölthető a Viszályok ideje a fenti címről! Végül nem módosítottuk a szöveget, hanem egy külön erratát kapott a könyv, benne a hosszabb határidős "könnyített móddal".

 

Országszerte több helyen is kapható a Viszályok ideje

Miután Szlobodnik Gábornak, a Viszályok ideje kiadójának sikerült megállapodnia több árusítóval, a könyv - a Gábor által kiadott többi játékkönyvvel, így A Végzet Prófétáival és a Karavánkísérőkkel egyetemben - az alábbi budapesti és vidéki városokban is kapható lesz február közepétől:

Reméljük, így még több fogy el az új magyar lapozgatós könyvekből, amelyekből idén is számíthatunk új megjelenésekre!

Vélemények 3.

Október elején megjelent egy újabb vélemény a könyvről Bubu blogján. Ő már az egyik előző változatot is tesztelte, így örömmel olvastam, hogy a végleges verzióban történt javítások tetszettek neki.

A Viszályok idejéből közben egy utánnyomás is elkészült. Természetesen ezek nem nagy példányszámú kiadások, de így is immár több száz olvasó kalandozhat Eingurd földjén.

Közlemény: a Fórum rovatot töröltem. A könyv fóruma, ahogyan eddig is, a zagor.hu-n található, ide lehet írni a véleményeket.

Vélemények és kérdések-válaszok 2.

Zajlik az élet a Viszályok ideje körül! Újabb három ajánló jelent meg a könyvről, zömében pozitív véleményekkel:

Ugyanekkor a zagor.hu-n a Viszályok ideje fórumán érdekes eszmecsere bontakozott ki ghorvath nevű olvasónkkal, aki nagyon alaposan átrágta a könyvet és éles szemmel kiszúrta az összes ellentmondást és hibát. Rá is kérdezett mindegyikre, így számtalan, eddig rejtőző hiányosságra derült fény. Ezúton is köszönöm neki, minden írónak javára válik egy ilyen alapos olvasó! A kérdéseket a fórumon megválaszoltam, ezek közül a kevésbé jelentőseket ide bemásolom. Viszont világossá vált az is, hogy néhány komolyabb hiba is becsúszott a könyvbe, ezeket egy külön ERRATÁ-ban javítottam, amelyet a Letöltések menüben nézhettek meg.

Lássuk tehát az újabb adag kérdés-választ!

Tovább

Vélemények és kérdések-válaszok

A megjelenése óta eltelt időszakban három hosszabb vélemény látott napvilágot a Viszályok idejéről:

  • az első a kronikak.hu-n, szerzője Gulandro
  • a második a Lidércfény magazin augusztusi számában, Jimmy Cartwright írása,
  • a harmadik pedig a zagor.hu-n, a Viszályok ideje fórumán, Skorponok tollából

Először is köszönöm mindhármuknak, amiért közzétették a véleményüket a könyvről! Annál is inkább, mert mindegyik kritika inkább a pozitív felé hajlik, a hibákkal és hiányosságokkal kapcsolatos észrevételek többsége pedig jogos és megszívlelendő számomra.

Tovább

MEGJELENT!

Örömmel jelenthetem, hogy múlt pénteken végzett a nyomda a könyv kinyomtatásával, és mára le is szállították az összeset. Tehát ma, 2022. július 11-én megjelent a Viszályok ideje! Mától megvásárolható Mr. Sci-fi & Fantasynál!

Köszönjük a támogatást és a vásárlást! Írjátok meg a véleményeteket a könyvről a Fórumba!

A Szlobodnik Gábor kiadásában megjelent többi magyar játékkönyv is megvásárolható Mr. Sci-fi & Fantasynél. Részleteket a www.vindgardia.hu oldalon olvashattok.

konyvek.jpg

Célegyenesben

Elkészült a könyv új, végleges borítója, amelyet ezúton be is mutatok nektek:

viszalyokideje-ujborito.jpg

Meglehetősen vaskos kötetről van szó: A5-ös méretben 340 oldal. A fejezetpontok száma 368, a karakterszám pedig 540 000. A borítót és a kalandlapokat a Vindgardia Hősei-könyvek grafikusa, Juhász Ernő készítette, a kilenc egész oldalas illusztrációt Szabó Csaba, a belső címlapképet Süveg István, míg a térképet Kovács József.

A kötet 3.690 forintba fog kerülni, viszont a mai naptól meghirdetünk egy előrendelési akciót: ennek keretében július 10-ig 3.190 forintért juthattok hozzá a könyvhöz. Ha élni kívántok a lehetőséggel, nincs más dolgotok, mint írni egy üzenetet az árusítónknak, Mr. Sci-fi és Fantasy-nak ( https://www.facebook.com/mrscififantasy2.0/ ; e-mail: mrscifiandfantasy@gmail.com ), hogy elő szeretnétek rendelni egy példányt a Viszályok idejéből. (Fizetnetek majd csak a kötet átvételekor kell.)

A nyomdai munkálatok elhúzódása miatt a könyv várhatóan július közepén jelenik meg, és egyedül Mr. Sci-fi és Fantasy-tól lesz beszerezhető. Amint pontosabb információnk lesz a megjelenés időpontjáról, azonnal jelezzük, és természetesen értesítjük az előrendelőket is.

Mindenkinek köszönjük az érdeklődést, a támogatást és természetesen a vásárlást!

Nyomdában a könyv!

Helyzetjelentés: múlt héten leadtam a kéziratot, így a könyv már a nyomdában van. A tördelés és a nyomdai átfutás kb. másfél hónapot vesz igénybe, addig a türelmeteket kérem. De reményeim szerint június végén mindannyian kézbe vehetjük a Viszályok idejét!

A könyv még bővült, így összesen 368 fejezetpontos lesz. Új színes borító is készül hozzá Juhász Ernőtől, ezt is hamarosan láthatjátok itt az oldalon.

Átszerkesztettem az oldal menüpontjait, a könyvrészletet most már a Letöltések menüből érhetitek el, a Kalandlapokkal és a Harc ellenfelekkel lappal együtt. (Ezek megtalálhatók a könyvben is, de hát valamirevaló kalandor nem firkálja össze a könyvét...)

Részlet a könyvből!

A Viszályok ideje a tervek szerint júniusban fog az olvasók kezébe kerülni. Addig is kedvcsinálóként közzéteszek egy rövid részletet, amelyben a szabályok és a háttértörténetek mellett 40 fejezetpont található. Ebben elkezdhetitek mindkét karakter kalandját, bejárhatjátok Eingurd déli részét, megismerkedhettek a fontosabb szabályok működésével és ízelítőt kaphattok a könyv hangulatából. Spoilereket ne várjatok, az igazán izgalmas részek csak a teljes könyvből derülnek majd ki!

A részletet a Letöltések menüpontból tudod letölteni.

Tovább

Egy szabad bejárású kaland

A mostani bejegyzésben néhány gondolatot szeretnék megosztani arról, hogy miben különböznek a szabad bejárású játékkönyvek a hagyományosaktól - először az író, azután az olvasó szemszögéből.

Játékkönyv írására sokféle módszer van, és nyilván minden szerző a magáéra esküszik. A hagyományos, lineáris játékkönyvek írásánál szerintem az a legcélszerűbb eljárás, ha elkezdjük írni a történetet és végigírjuk a kezdőponttól a végpontig egy útvonalon – ha tetszik, a legoptimálisabb útvonalon. Ezután szépen hozzáadogatjuk a mellékvágányokat és elágazásokat. Egy standard 400 fejezetpontos könyv végigjátszása 130-170 fejezetpontos szokott lenni, azaz a fejezetpontok 30-40%-át kell elolvasnunk, hogy teljesíthessük a küldetést. Nyilván magasabb aránynál lineárisabb, viszont fordulatosabb a kaland, alacsonyabb aránynál pedig rövidebb a történet, amit azonban a sokféle útvonal és alternatív lehetőség kompenzál.

Tovább
süti beállítások módosítása