Eingurd, a törékeny béke országa

Itt a kalandod helyszínével, Eingurd királyságával ismerkedhetsz meg.

térkép: Kovács Józsefterkep.jpg

Eingurd egy kicsiny királyság a Kembar nevű kontinens északkeleti részén, a Gyöngy-tenger partján. Lakossága emberekből, törpékből, tündékből, orkokból, manókból és egyéb népekből áll.
   Maga az ország jobbára termékeny síkság, amelynek nagy részét megművelik. Eingurd urainak gazdagsága a parasztok dolgos munkájára épül. Az ország középső részén a Dabbok-hegység magas csúcsai emelkednek, itt bányászattal és legeltetéssel foglalkoznak az emberek. A nagyobb folyókon, valamint a partok mentén élénk hajóforgalom zajlik, az utakon, kivált a városokat összekötő királyi úton kereskedők szekerei zötyögnek.
   Eingurd három nagyobb és több kisebb várossal büszkélkedhet. Hasonló nevű fővárosa az ország közepén áll, azonban ez méretben csak a második a tengerparti Valousa után, amely a kereskedelemből hízott meg. A harmadik város, Wurzen egy nagyra nőtt laktanya, amely a nyugati határokat védi.
   Noha az ország kembari viszonylatban civilizáltnak mondható, az utaktól és a városoktól távolabb, különösen az erdők és a hegyek között, bizony fel kell készülnöd váratlan dolgokra is!


Történet és politikai viszonyok

A legendák szerint északról jött emberek telepedtek le itt, akiket Egyesítő Grahar király szervezett egységes államba. Az ország története meglehetősen viharos, egészen a közelmúltig gyakran pusztítottak belháborúk. Az évszázadok során a nagyurak egyre jobban megerősödtek, mára pedig gyakorlatilag ők irányítják Eingurdot, és a királyt is ők választják maguk közül.
   Az ország legfőbb kormányzó szerve a Hetek Tanácsa, amelyben Elestan főisten és Gindel istennő főpapjai mellett az öt legerősebb báró ül. Ezek jelenleg a következők:

  1. Lord Telwyn, Wurzen ura
  2. Lord Harrabal, Szelessík ura
  3. Lord Isseron, Valousa ura
  4. Lord Orem, Alkonyvég ura
  5. Lady Generys, Tövisvár úrnője

   Természetesen ez a felállás nem örökkévaló, hiszen a hatalom nemcsak gyarapodhat, hanem fogyhat is, és számtalan nemesi család várja, hogy a bárók valamelyike kidőljön a sorból.


Az égi hatalmak

Kalandjaid során biztosan találkozni fogsz az istenek hatalmával, hiszen Eingurd népe igen vallásos. Hitük több istent és istennőt ismer. Az istenségek egy része jó szándékú vagy semleges, ezek imádatát az állam támogatja vagy elnézi. Némelyik isten gonosz, ezek követőit viszont üldözik.
   Az istenek vezetője Elestan, a Fényes Tekintetű, a fény, az igazság, az egyenesség védnöke, valamint Keris, a Sápadt Úrnő, a születés, halál és újjászületés királynője. Őket követik azok az istenek, akik az emberek segítését tűzték ki feladatukul. Ilyen például Urfalan, az égi bölcs, Aradhil, az egek bajnoka, Taraden, az életet adó, Nolfiher, a mennyek mesterembere vagy Gindel, az alázat és megbocsátás úrnője.
   Az égiek másik része olyan erőket képvisel, amelyek ugyanúgy lehetnek az emberek hasznára, mint kárára. Közéjük tartozik Treven, a szelek, az utazók, a dalnokok és a kalandorok szeszélyes istene, Enil, a harcos angyal, aki megvédi a gyengéket és és elégtételt vesz a sérelmeikért, Avald, a folyók és az esők ura és Berrig, az erdők és a vadállatok ura.
   A harmadik csoportba a gonosz istenségek tartoznak. Közülük az egyik legerősebb Ivreth, a Büszke Úr, a féktelen és gátlástalan hatalomvágy istene, de ebbe a csoportba tartozik Orna, az élvezetek és a csábítás kétnemű istensége, Vriss, a hazugságok, mérgek és manipuláció kígyónyelvű istene, Caranoc, a pusztító viharok atyja, Diurne, a baljós álmok, látomások és őrület istennője vagy Gurgon, a járványok, éhínségek és aszályok ura is.